Edukativne radionice OŽUJAK 2017.

Posted in Novosti

HRVATSKA UDRUGA ZA BIOFEEDBACK I PRIMIJENJENU PSIHOFIZIOLOGIJU (HUBIPP), MENS SANA d.o.o. I PAMEL d.o.o.

organiziraju:


EDUKACIJSKE RADIONICE:

Biofeedback i neurofeedback metoda
Teorija i primjena


Vrijeme održavanja edukacije
20. – 24. ožujka 2017.

Predavači:
Ana Vodanović Kosić, prof.psihologije i neurofeedback terapeut
Ivana Živoder, dipl.med.techn i biofeedback terapeut
Paulina Pavić, dipl.psiholog
Marko Pavić, dipl.oec
Josipa Bosak, mag.psych

Radionica je namijenjena: psiholozima, defektolozima, liječnicima, medicinskim sestrama, fizioterapeutima, radnim terapeutima, te ostalim stručnjacima zainteresiranim za primjenu biofeedback metode.

Cilj radionice

Usvajanje teorijskih i praktičnih znanja o biofeedback metodi, primjeni biofeedbacka u terapijskim tretmanima, tretmanima upravljanja stresom, boli i peak performance tretmanima. Usvajanje teorijskih i praktičnih znanja o neurofeedback metodi, primjeni neurofeedbacka u terapijskim tretmanima, tretmanima upravljanja stresom i peak performance tretmanima. Polaznici će nakon radionice steći teoretska znanja o primjeni NFB metode, kao i vještine za rad na NEXUS i sličnim biofeedback/neurofeedback sustavima, te će uz superviziju moći provoditi inicijalnu procjenu, određivati protokole, te provoditi neurofeedback tretmane.

SADRŽAJ RADIONICE

  • Razvoj neurofeedback metode i psihofiziologije
  • Osnove elektroencefalografije i kompjuterske analize EEG-a
  • Mehanizmi učinkovitosti biofeedback i neurofeedback metode
  • Funkcionalna interpretacija EEG-a (QEEG): analiza psiholoških i neuroloških nalaza za određivanje neurofeedback protokola, identifikacija korelata EEG abnormalnosti/mentalnih disfunkcija (prema neuro/psihdijagnostici)
  • Moždane strukture i njihova funkcija, te biokemijski/bioelektrični procesi središnjeg živčanog sustava i njihovi mentalni korelati
  • Artefakti, indikacije za neurofeedback - specifične primjene NFB-a (ADHD, AUT, depresija, PTSP, ovisnosti, glavobolje, spavanje)
  • Inicijalna procjena i postavljanje plana treninga
  • Briga o klijentima, etika odabira klijenata

PROGRAM RADIONICE - OVDJE PREUZMITE PDF

Polaznici će sve materijale dobiti na edukaciji, a po završetku iste dobivaju certifikat o završenoj edukaciji iz teorije i primjene biofeedback i neurofeedback metode.

Cijena edukacije je 5500kn + PDV (u cijenu su uključeni materijali, ručak za polaznike te jednogodišnja članarina u Hrvatskoj udruzi za biofeedback i primijenjenu psihofiziologiju)